Het beste middel om jezelf te leren kennen is proberen een ander te begrijpen

Ontroerende fotoserie brengt vader en autistische zoon dichter bij elkaar

autistic_son3

Timothy Archibald begon zijn autistische zoon Elia te fotograferen toen hij vijf jaar oud was. Zijn eerste doel was om de vaak onbegrijpelijke en bizarre wereld van ELia vast te leggen. Uiteindelijk ontwikkelde het project zich tot veel meer.

autistic_son2

Elia heeft behoefte aan herhaling, houdt van mechanische objecten, neem alles in zich op en is sociaal teruggetrokken. Timothy wilde dus deze vaak (in zijn ogen) vervelende gewoontes en rituelen documenteren. Na verloop van tijd raakte Elia echter steeds meer bij het proces betrokken en hielp hij bij het bedenken van locaties voor de foto’s.

autistic_son4

Volgens Timothy heeft dit project ‘Echolilia’ hem geholpen om de situatie beter te begrijpen en ook zijn rol als vader begreep hij ineens beter. Het meest belangrijke was echter dat hij erachter kwam dat hij de verschillen van zijn zoon accepteerde. De gewoontes van Elia, die Timothy eerst tot waanzin konden drijven, begrijpt hij nu beter. In deze ontroerende foto’s is te zien dat vader en zoon geen mondelinge communicatie nodig hebben. Deze serie heeft hen dichter bij elkaar gebracht!

autistic_son5 autistic_son6 autistic_son8 autistic_son9 autistic_son10 autistic_son-560x371

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s