Ik wil een vriendje. Help!

adhad wens

Een 7-jarig Iers meisje met autisme en ADHD heeft op een briefje geschreven wat ze van een eventuele vriend of vriendin verwacht. Het briefje is zo aandoenlijk dat het massaal wordt gedeeld.

Molly-Raine Adams moest een lijstje opstellen als opdracht voor school. Ze besloot puntsgewijs op te schrijven waar een vriend of vriendin in haar ogen aan moet voldoen.

adhd wens 2

Gezocht een vriend. Iemand die:

  • mij begrijpt
  • weet dat ik autisme heb
  • de hele tijd glimlacht

Moeder Karen Adams was vol trots toen ze het briefje onder ogen kreeg. „Het kost Mol veel moeite zich op een taak of op schrijven te focussen. Deze huiswerkopdracht deed ze helemaal zelfstandig en dat is een hele prestatie voor haar”, vertelt ze aan ABC News.

Acceptatie en begrip

„Ze dacht er eerst even goed over na en ik denk dat ze uiteindelijk heeft gewenst wat ieder kind wenst: volledig begrepen en volledig geaccepteerd worden”, zo stelt ze. „Mol worstelt met alledaagse dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn”, vervolgt moeder. „Soms begint ze uit het niets tegen me te schreeuwen als haar hersenen teveel te verwerken krijgen.”

Wanneer er dingen gebeuren die Molly-Raine niet verwacht, wordt ze angstiger. „Ze raakt in paniek, raakt van streek of zegt de verkeerde dingen. Maar ze wil alleen maar dat andere kinderen begrijpen hoe dat komt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s