De stroom van onzin

arturo

  • 12 jarige Marco “bewijst” verband tussen vaccins en autisme

Marco Arturo, een 12-jarige wetenschapsfan uit Mexico, plaatst video’s over wetenschappelijke onderwerpen op zijn Facebookpagina. Dat doet hij goed, want het jochie heeft duizenden volgers van over de hele wereld.

Marco heeft zojuist een belangrijk onderzoek afgerond over de vermeende link tussen vaccins en autisme. In de video die viral gaat, beschrijft het jochie dat hij al het bewijs voor dit verband in zijn map heeft zitten.

Hij maakt er een mooi toneelstuk van, maar wanneer hij de map open slaat waar al het bewijs in hoort te zitten, blijkt deze leeg. „Ik denk dat hij leeg is omdat er geen enkel bewijs is voor de theorie dat vaccinaties op wat voor manier aan autisme gekoppeld zijn.” “We worden belogen door dokters en farmabedrijven over vaccins”, zegt Arturo.

Marco heeft gelijk. Er is geen link tussen vaccinaties en autisme. Elk onderzoek dat dit wel deed vermoeden, is herhaaldelijk ontkracht en verworpen door wetenschappers.

Marco maakt in zijn video duidelijk dat vaccinaties ontelbaar veel mensen van ziektes zoals de mazelen, hersenvliesontsteking en polio hebben gered. Hij zegt ook dat ouders de verantwoordelijkheid hebben om aan meer dan alleen hun eigen kinderen te denken. „Je brengt ook andere kinderen in gevaar omdat je een doorgestuurde e-mail leest en je kinderen niet laat vaccineren.”

  • Mensen van over de hele wereld moedigen het werk van Marco aan. De video over autisme werd al meer dan vier miljoen keer bekeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s