De waarheid is niet altijd schoon

shower2.jpg

  • Gast transformeert truck tot douchecabine voor daklozen

Heeft u er ooit  bij stilgestaan dat een bed soms niet eens de grootste zorg is van een dakloze? Douchen is een luxe die menig dakloze zich niet kan permitteren.

shower to the people.jpg

Maar nu is er deze mobiele douchetruck uit St. Louis in de VS. Onder de briljante slogan Shower to the People kunnen per dag zestig mensen gratis  douchen.

De motor achter de idee, Jake Austin, kwam er op  toen een dakloze weigerde een fles shampoo van hem aan te nemen – omdat hij toch geen douche had. “Mensen zeiden tegen me dat ze ‘wel tien handdoeken hadden, en een hele tas vol sandwiches, maar al maanden niet gedoucht’,” aldus Austin.

Het busje regelde Austin tweedehands, voor een kleine vijfduizend dollar. Hij liet er vervolgens twee douchecabines in bouwen. Nu rijdt hij er de hele stad mee door. De daklozen die er gebruik van maken komen er telkens als totaal andere mensen weer uit. Misschien helpt deze frisse nieuwe start hen wel in het vinden van een baan.

shower.jpg

Om het doucheprogramma heen heeft Austin een non-profit organisatie opgericht onder dezelfde naam, waarmee hij zich volledig zal richten op het brengen van meer hygiëne naar zo veel mogelijk daklozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s