Vergeten wil ik niet

cancer

  • Vader maakt prachtige videogame over zijn zoontje met kanker

“Ik ben zo bang dat ik hem vergeet.” Een begrijpelijke angst van ieder die een naaste verliest. In dat perspectief is het begrijpelijk dat mensen proberen iets van de herinnering te willen grijpen, om deze op te slaan en te bewaren.

De dood van je eigen kind. Hoe ga je daarmee om? Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Een Amerikaans gezin heeft wel een heel vorm gevonden: Een videospel over de worsteling van een gezin met de vernietigende ziekte van hun 4-jarige zoontje/broertje Joel.Het spel kwam op 12 januari 2016 uit. Het is een kwetsbaar kunstwerk geworden.

“Ik voel de sterke aandrang om het te delen, om erover te praten,” zegt vader Ryan in een documentaire die werd gemaakt over het ambitieuze en aangrijpende project.

https://vimeo.com/88612383

Daarom heeft de hele familie meegewerkt door onder andere de stemmen van de karakters in te spreken. In de documentaire is te zien hoe Ryan met zijn kinderen op de bank een gesprek naspeelt dat ze ooit gehad hebben om het op te nemen.

Het spel wordt zo een monument aan een dierbare herinnering, maar ook een teken van de volhardendheid van een familie in rouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s