Samen thuisgeven

Alle jongeren een thuis

IPW en OpenEmbassy werkten met 20 dak- en thuisloze jongeren om hun perspectief te bereiken. Mogelijk gemaakt door Kansfonds. Bekijk bijvoorbeeld het verhaal van Claudia, Brian, Vera en Bashar om te ontdekken hoe ook jij jouw jongeren kan helpen om uit de dak- en thuisloosheid te komen.

Claudia

Claudia woont met haar ouders en broer in een huis, totdat haar vader en broer worden opgepakt voor drugsgerelateerde activiteiten. Het hele gezin wordt uit huis gezet. Claudia en haar moeder raken thuisloos en komen op de zwarte lijst voor alle lokale woningbouwcorporaties. In dit filmpje zie je hoe wij met Claudia voor een veilig thuis zorgen voor haar en haar moeder.

Brian

Brian is thuisloos, en slaapt – soms tegen betaling – bij verschillende jongens. Hij krijgt alleen een uitkering als hij de adressen opgeeft waar hij slaapt. Dat willen de jongens niet. En dus komt Brian niet weg uit deze levensstijl. In dit filmpje zie je hoe wij met Brian de stappen zetten richting een eigen woonruimte.

Vera

Vera van 19 is zwanger! Ze vond gelukkig een eigen huurwoning, maar heeft niet genoeg geld voor borg en eerste huur. Nu dreigt ze dat huis weer te verliezen. In dit filmpje zie je hoe wij met Vera haar leven weer op de rit kregen.

Bashar

De Syrische Bashar had het allemaal voor elkaar: een appartement, een schakeljaar aan de uni en een duidelijk toekomstperspectief. Maar door één slecht advies raakt hij zijn ingelote plek aan de universiteit kwijt. Al snel verliest hij door schulden zijn huis. In dit filmpje zie je hoe wij met Bashar zijn leven weer op de rit kregen.

Volg alle filmpjes op de Vimeo-pagina #allejongereneenthuis

Plaats een reactie